我就好鍾意食蟹嘅🦀️銅鑼灣呢間『蟹慶』一定要試吓喇!一入到門口就有個樓梯,樓梯都好有日式風格,座位都好寬闊,俩邊仲有卡位,都有隱密空間,店員都非常之有禮貌💁‍♀️今次中午係就揀咗二人套餐特選會席$1380前菜蟹肉沙律🥗上層鋪滿左蟹籽,蟹肉鮮甜原味,加上醋醬酸甜開胃😋精選廚師季節刺身(4點)中吞拿魚腩 蟹肉腿 三文魚 赤蝦刺身全部都新鮮厚切口感肥美,蟹肉腿又鮮嫩有甜口,赤蝦肥美又粘口鮮味滿溢!海鮮寄世鍋🦐🦀️好大一鍋海鮮,入面有蟹肉,蝦,帆立貝,生蠔🦪暖暖一鍋連湯都可以飲,好鮮甜,食到最後仲可以加埋舞茸烏冬入係吸埋啲海鮮湯汁一起食好正😋食完仲有一碗海鮮清湯飲👍【石頭蟹盛推介料理 - 塩燒喜知次🐟】眾所周知喜知次係日本絕對係魚界王者💪😍油份比起其他刺身魚濃郁及豐腴,加上肉質細嫩幼滑,富含膠質,蟹慶係用日本海鹽調味燒香原條喜知次燒香,魚的表皮香脆,肉質滑嫩!真系滿足👍極上天婦羅盛盒🍤天婦羅又香又脆,南瓜好清甜😋最後上埋甜品抹茶布丁🍮🍵抹茶味濃郁軟滑,黃豆蕨餅滑嫩美味,為呢餐豊盛宴劃上完美句號

今次中午係就揀咗二人套餐特選會席$1380

精選廚師季節刺身(4點)
中吞拿魚腩 蟹肉腿 三文魚 赤蝦

海鮮寄世鍋🦐🦀️

【石頭蟹盛推介料理 - 塩燒喜知次🐟】

極上天婦羅盛盒🍤
天婦羅又香又脆,南瓜好清甜😋

最後上埋甜品抹茶布丁🍮🍵
抹茶味濃郁軟滑,黃豆蕨餅滑嫩美味,為呢餐豊盛宴劃上完美句號