2022-06-11 25 瀏覽
✦ 爆谷雞粒配香辣醬一口雞粒嘅size,食得方便。辣味適中,是一個不錯的佐酒小食。✦ 自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬切開蟹餅後,見到一絲絲嘅蟹肉,口感豐富和滿足。伴菜嘅沙律都好好食,可以調和返蟹餅的較重味道,係一個perfect match嘅前菜。✦ 白酒蒜香蝦意粉配風乾火腿意粉即叫即做,所以起菜嘅時間也會比較長。意粉配上蒜香蝦和風乾火腿一齊食,味道剛剛好。✦ 提拉米莓莓牛窩夫牛窩夫配上Tiramisu cheese cream同椰子味雪糕,已經好好食。倒入香甜的咖啡酒後,香甜味會更重,甜而不膩,絕對係一個有驚喜的甜品。✦ 話梅柚子蜜梳打賣相已經攞滿分,沾有鹽邊的杯邊,提升了話梅柚子蜜的味道,飲完有種醒神的感覺,至啱呢排濕漉漉的天氣。✦ 髒髒朱古力賣相又係滿分,係一個滿瀉嘅香濃朱古力,上面鋪面朱古力粉,入口香滑,不妨試試。
✦ 爆谷雞粒配香辣醬

✦ 自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬