香港係多元美食大都會,但正宗印尼美食嘅餐廳就唔多覺~ 小熊貓有個印尼華僑朋友,介紹呢間佢係香港掛住印尼味道就會去嘅餐廳😋 夠哂特式🍢 沙嗲牛肉雞肉串沙嗲比想像中大串,好厚肉~ 燒到外層微微焦香,而內裏肉汁爆發👏🏻 最緊要要點埋佢個醬,甜甜辣辣,食到花生醬同蜜糖味🍛 印尼特色炒飯炒飯賣相十分吸引, 擺盤豐富~ 有雞肉串燒,彩色蝦餅, 雜錦炒飯~ 識落鑊氣十足,而且惹味😋🥬 蝦醬炒通菜東南亞必食菜式之一~ 味道濃郁,蝦香味撲鼻,每條菜都沾滿醬汁,好餸飯啊🥥🍋‍🟩 迎合返夏天同東南亞風情, 我哋叫咗椰青同埋凍青檸水~ 清新又解渴🌶️ 值得一提係,餐廳為咗迎合不同客人嘅口味,全部食物都可以自選辣度,小熊貓覺得呢點好加分

🍢 沙嗲牛肉雞肉串

🍛 印尼特色炒飯