餐廳: 鳥居居酒屋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今日和男朋友去銅鑼灣行街 就決定係地鐵站附近醫一醫肚先餐廳位置十分方便 係地鐵站出口行大概1,2分鐘已經到一開lift見到間鋪頭 充滿住居酒屋既風格 好似去左日本咁!我地大概2pm去到 所以都唔洗等位 直接就入得 店鋪裝潢風格都同日本居酒屋相似 環境寧靜 值得一讚既係會播住日本經典歌 但又唔會太大聲 非常有氣氛當眼位置都有餐牌午市Set Lunch餐牌, 選擇都非常豐富!前菜, 我地分別叫左芝麻豆腐同泡菜, 味道唔錯!但前菜份量就略嫌比較少另外仲有一客茶碗蒸  都幾滑同充滿蛋味。麵豉湯,入面有隻蜆 都算足料 個湯味道都不錯我就叫左西班牙牛肋肉定食(當日無晒牛肋肉,轉左做肉眼)都幾有牛肉味,而且肉質都嫩不過缺點係跟餐只配一碗白飯 略嫌有點單調可能掛住影相 牛肉擺放左一段時間後亦都變得有少少韌男朋友叫左極尚6本set有燒鵝肝,鹽燒牛肉,冬茹,銀鱈魚同露荀豬肉卷每一款燒物都非常惹味 做到外脆內軟尤其係個豬肉卷,好juicy 會令人想一啖接一啖不斷食haha依個set 強烈推介埋單 2個set total $612, Lunch黎講可以算偏貴但考慮到位於銅鑼灣中心地帶, 而家環境寧靜同有去到日
今日和男朋友去銅鑼灣行街 就決定係地鐵站附近醫一醫肚先
餐廳位置十分方便 係地鐵站出口行大概1,2分鐘已經到

我地大概2pm去到 所以都唔洗等位 直接就入得

當眼位置都有餐牌

午市Set Lunch餐牌, 選擇都非常豐富!

另外仲有一客茶碗蒸  都幾滑同充滿蛋味。

麵豉湯,入面有隻蜆 都算足料 個湯味道都不錯

我就叫左西班牙牛肋肉定食(當日無晒牛肋肉,轉左做肉眼)
都幾有牛肉味,而且肉質都嫩
西班牙肉眼柳定食

不過缺點係跟餐只配一碗白飯 略嫌有點單調
可能掛住影相 牛肉擺放左一段時間後亦都變得有少少韌

男朋友叫左極尚6本set
有燒鵝肝,鹽燒牛肉,冬茹,銀鱈魚同露荀豬肉卷
極上6本
每一款燒物都非常惹味 做到外脆內軟

依個set 強烈推介

但考慮到位於銅鑼灣中心地帶, 而家環境寧靜同有去到日本居酒屋既感覺,
加上服務員態度都好好 服務周到
周不時食下都OK架!

2021-07-17
西班牙肉眼柳定食