2021-09-20 749 瀏覽
銅鑼灣如心酒店最近推出左個新既afternoon tea set,鐘意打卡既我地梗係即刻book枱食啦Corner 18 初秋果溢下午茶tea set配合返秋天,準備左宜個季節時令水果既野食。見到d食物個樣好精緻,梗係要打返幾張卡先啦甜品方面有:日式白桃慕絲蛋糕- 微甜好香香印提子香檳啫喱- 見到香印提子就心心眼,香檳啫喱酒香味濃郁如心士多啤梨卷- 質感鬆軟焗咖啡撻- 唔好咖啡既我地覺得聞落都幾香,好在唔會太苦新鮮提子鬆餅- 焗得好鬆化鹹點方面就有:24個月巴馬火腿配韓國南水梨- 香甜既南水梨同pama ham既鹹香原來都幾夾烤布里芝士配無花果- 芝士鹹味加無花果甜味原來都唔錯喎蟹肉芒果多士- 最喜愛之一,多蟹肉芒果肉,味道鮮甜煙三文魚碎蛋牛角酥- 經典組合一定冇錯意大利火腿車打芝士卷- 好colorful飲品方面既Or Tea原來係香港品牌。成個teaset 都充滿新鮮果味,唔會太甜膩。除左堂食,個tea set仲可以外賣自取!去到十月尾咋😋 。。Corner 18天后英皇道18號銅鑼灣如心酒店1樓。。

Corner 18 初秋果溢下午茶

甜品方面有:

日式白桃慕絲蛋糕
- 微甜好香

香印提子香檳啫喱
- 見到香印提子就心心眼,香檳啫喱酒香味濃郁

如心士多啤梨卷
- 質感鬆軟

焗咖啡撻
- 唔好咖啡既我地覺得聞落都幾香,好在唔會太苦

新鮮提子鬆餅
- 焗得好鬆化

鹹點方面就有:

24個月巴馬火腿配韓國南水梨
- 香甜既南水梨同pama ham既鹹香原來都幾夾

烤布里芝士配無花果
- 芝士鹹味加無花果甜味原來都唔錯喎

蟹肉芒果多士
- 最喜愛之一,多蟹肉芒果肉,味道鮮甜

煙三文魚碎蛋牛角酥
- 經典組合一定冇錯

意大利火腿車打芝士卷
- 好colorful

飲品方面既Or Tea原來係香港品牌。

Corner 18
天后英皇道18號銅鑼灣如心酒店1樓