2023-03-22 1609 瀏覽
人氣超高嘅喫茶ちょうぼ終於喺港島開分店,仲要係銅鑼灣!朋友同我講大埔嗰間成日都大排長龍,搞到一直都冇動力去咁遠排隊🥹 而家世貿新開,仲未有太多人知🫢 所以唔洗排都食到😝😝✨南蠻炸雞 $88炸漿超薄,但又做到外脆內嫩😳 外面嘅醬汁好惹味,類似蜜糖醬油?!仲配上洋蔥沙律汁,質地唔係好濃稠,比較light🌟🌟所以唔會感覺好膩👍🏼✨鰻魚玉子蓋飯 $98食鰻魚最怕有細骨,呢個鰻魚係無骨架👍🏼👍🏼仲搽滿燒汁😋好香口~玉子好厚,充滿蛋香,配合日本米煙煙韌韌,成個組合好滿足💕🐮日式紅酒燉牛面肉蛋包飯 $145蛋包飯會幫你即場切開再淋上醬汁😍蛋好流心亦蛋香十足~牛面肉都燉到好淋👍🏼 ✨🍵抹茶麻糬沙冰 $52抹茶沙冰抹茶味十分濃郁配上香濃幼滑嘅抹茶雪糕和煙煙韌韌嘅麻糬,有三重滿足🌟🌟🥛紅豆牛乳 $38見到上面紫色嘅圖案,以為上錯咗紫薯牛奶😳點知原來紅豆蓉收埋咗喺下面😂😂 紅豆味幾香而且唔算好甜😋🍰伯爵茶戚風蛋糕 $51伯爵茶味香濃,戚風蛋糕鬆軟~配上伯爵茶cream 茶味更加濃郁😚環境:4.2/5環境好舒服,加設左好多☘️綠色植物,感覺好relaxing~ 有一半以上設有梳化座位👍🏼服務:4/5店員主動提供

✨南蠻炸雞 $88

環境:4.2/5

服務:4/5
店員主動提供水及碗仔俾我哋share

食物:4.2/5
終於明白點解大埔店成日都要大排長龍😳 特別推介南蠻炸雞、鰻魚玉子蓋飯、抹茶麻薯沙冰✨✨✨
小遺憾:極.日式布甸船當日冇曬,好可惜🥲🥲🥲唯有下次再試!!

Revisit: Definitely Yes

• 南蠻炸雞