餐廳: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-10-17 87 瀏覽
Tower 535係銅鑼灣新開既大型中心,地下既商舖以食肆為主。今日同女友試左呢間主打和牛燒肉既Yaikiniku Kakura,餐廳裝潢頗有質感,環境相當闊落。餐廳提供三款醬汁,包括檸檬汁、特製辣椒醬同餐廳招牌醬汁。- A5 黑毛和牛三角短骨柳賣相非常粉嫩,油花分佈平均,餐廳用左黑椒稍為調味過,肉質係今餐最嫩滑😍,入口即化既感覺到而家仍然難以令人忘記。- 大判燒!黑毛和牛西冷職員會主動幫我地燒呢一片黑毛和牛西冷,確保唔會燒得過熟。整片和牛西冷沾上蛋汁,入口時侯和牛既油香伴隨濃厚既蛋香。- 火灸黑毛和牛壽司上菜既時候發現黑毛和牛係生,原來係自己燒🤣。燒完之後油脂表露無遺,和牛完全覆蓋整件飯團,可謂「脂」味無比。- 黑毛和牛肉橫隔膜橫隔膜淋上適量既醬汁,肉質有少少咬勁,肉汁豐富。- 黑毛和牛上肋骨中肉呢個部位好厚身,餐廳預先將上肋骨中肉醃製過,味道非常甘甜,肉身都好鬆軟!- 冷麵(大)材料包括芽菜、泡菜、青瓜絲同半隻蛋。麵條超級煙韌爽口,湯底令人清爽,可以稍為中和一下和牛既膩口感🤩- 巨峰提子、青森蘋果乳酸燒酌梳打燒灼本身酒精濃度幾高,加入水果味道之後容易入口,味道幾清新。- 甜品每人有

餐廳提供三款醬汁,包括檸檬汁、特製辣椒醬同餐廳招牌醬汁。

- A5 黑毛和牛三角短骨柳
A5 黑毛和牛三角短骨柳

- 大判燒!黑毛和牛西冷
大判燒!黑毛和牛西冷

- 火灸黑毛和牛壽司
火灸黑毛和牛壽司

- 黑毛和牛肉橫隔膜
橫隔膜淋上適量既醬汁,肉質有少少咬勁,肉汁豐富。
黑毛和牛肉橫隔膜

- 黑毛和牛上肋骨中肉
黑毛和牛上肋骨中肉

- 冷麵(大)
冷麵(大)

- 巨峰提子、青森蘋果乳酸燒酌梳打
乳酸燒酎梳打

- 甜品
每人有兩道甜品,分別係雪糕糯米糍同杏仁豆腐。糯米皮煙韌但唔痴牙,入面雪糕係雲呢拿味道。至於杏仁豆腐有驚喜,口感順滑,杏仁味好突出。

以後大家係銅鑼灣想食燒肉又多一個選擇啦!

2021-10-06
A5 黑毛和牛三角短骨柳