2022-10-13 337 瀏覽
估唔到竟然有泰國菜同日本菜嘅放題,第一次來吃日本菜同泰國菜嘅放題品質就不得了👍海鮮超新鮮、泰國菜超好食!仲要而家大閘蟹嘅季節!貪食嘅我梗係唔會放過喇!⭐️大閘蟹到咗秋天是時候驗收大閘蟹,瀛豐嘅大閘蟹肉吃起來清甜飽滿,仲要不少膏!大閘蟹咁貴梗係要選瀛豐放題系列!⭐️法國生蠔超級新鮮嘅生蠔,每隻生蠔肉質滑溜飽滿,品質睇得到,無論生吃沾醬都好鮮甜呀!⭐️海膽帶子用漢堡嘅方式呈現,帶子劃開後中間夾著海膽,一口吃下去海膽的鮮甜多汁和帶子軟嫩細膩一起在口中化開,真正係享受。⭐️炭燒豬頸肉豬頸肉燒得脆脆嘅,帶點微甜微鹹嘅口味令人停不下來⭐️沙爹雞肉串雞肉唔乾反而軟嫩多汁,配上沙爹醬令到味道更升級。⭐️冬蔭公蝦湯冬蔭公湯細細一碗啱啱好入邊有鮮蝦口感嫩滑,湯頭鮮香味十足。⭐️三文魚火炙壽司新鮮的三文魚用炙燒的手法令到三文魚的香味激發出來,口感更是入口即溶。⭐️刺身✨三文魚 口感軟嫩油脂豐富✨吞拿魚 好新鮮味道鮮甜爽口✨甜蝦 冰涼軟糯的口感滿滿海洋風味✨八爪魚 彈牙有嚼勁✨冰山蚌 爽脆口感鮮味十足✨北海道角螺刺身 出面好少見到的爽口鮮甜的刺身
⭐️大閘蟹
⭐️法國生蠔
⭐️海膽帶子
⭐️炭燒豬頸肉
豬頸肉燒得脆脆嘅,帶點微甜微鹹嘅口味令人停不下來
⭐️沙爹雞肉串
雞肉唔乾反而軟嫩多汁,配上沙爹醬令到味道更升級。
⭐️冬蔭公蝦湯
冬蔭公湯細細一碗啱啱好入邊有鮮蝦口感嫩滑,湯頭鮮香味十足。
⭐️三文魚火炙壽司
⭐️刺身