餐廳: 金華冰廳
資訊:

之前次次去金華d侍應都正正常常,有d係nice 既,有時唔記得拎漏野,提多佢一次會say sorry 番比你。星期日中午12點半去買個豬扒菠蘿包,門口兩3個人等緊。我比左錢就企埋一邊等,好快有包,個年輕侍應就拎出黎叫「豬菠蘿!」,咁我就上前話「係我呀」想接,個痴線呀姐一野衝出黎搶走左個包,用質問語氣岳高頭問我:「個包幾多錢?」我明明比左錢,真係唔明佢講咩,話:「下?咩呀?」佢話:「我問你比左幾多錢?」我話:「21蚊囉!」佢先比個包我 -_- 我已經無出聲嬲嬲地走,佢仲大力瘋狂拍個麵包架對住我走左個方向大叫:「咁我唔知丫嘛!」唔知以為金華依家新增菜色係痴線呀姐,仲要放出門口賣。其實你做茶餐廳憑咩覺得人地會厄你個包呢?你咁醒驚人地偷拎你d包就出飛仔,憑飛仔拎包啦!同埋其實都幾十歲人,唔該好好面對自己。如果你做咁耐都唔知個包幾多錢,執包伏走啦。如果你明知幾多錢仲要咁樣質問個客,我祝你今世下世再下世都做茶餐廳 呢個呀姐皮膚白白地,及肩長度鬈頭髮。

呢個呀姐皮膚白白地,及肩長度鬈頭髮。
2018-10-14
5 分鐘 (外賣自取)