2019-08-16 390 瀏覽
收早想飲杯茶當簡單lunch, 經過一茶詞見到裝修幾靚,啲茶既款式亦都吸引,於是打算試下。通常我要試一間舖頭既茶,我都係會飲佢地既奶蓋系列,因為試得多唔同間可以比較到。所以好快我就揀好左要佢地推介既奶蓋金鳳茶王。依間個奶蓋都可以有四款選擇,連埋最新出既大白兔奶蓋其實有五款添!不過作為芝士怪,我都係揀芝士奶蓋。價錢平均都係$2x,唔算貴,like facebook仲有減$3,學生又有優惠。店舖細細但整得幾靚,小文青風。仲有兩個座位,無人時可以坐低慢慢飲。講返杯茶,茶底都還算正常,但無特別香茶味。而芝士奶蓋無咩芝士味,同埋居然係偏咸既,我都係第一次飲到偏咸既芝士奶蓋😅🙈加上其實個奶蓋算薄,雖然影落似乎唔會薄得好誇張,但其實杯飲品啲冰都唔少,而冰係浮住係奶蓋果部分,先睇落奶蓋厚啲,真正飲起黎就唔多。 總結來講,個奶蓋唔係我心目中鐘意既奶蓋口味,而茶底普通,今次就滿足唔到我想飲好味芝士奶蓋既小心願喇。

店舖細細但整得幾靚,小文青風。

仲有兩個座位,無人時可以坐低慢慢飲。