2008-05-26 16 瀏覽
喺 5 月 頭 開 張 嘅 呢 間 菊 月 見 雜 誌 張 相 個 格 局 咁 高 貴 ,於 是 book 枱 食 吓 晚 飯 ,星 期 六 晚 7 點 幾 去 到 竟 然 只 得 一 枱 客 ,個 心 已 暗 叫 不 妙 ,點 知 真 係 賴 嘢!見 係 美 容 集 團 開 嘅 諗 住 照 顧 埋 熟 客 應 該 穩 陣 啦!點 知 . . . 地 方 其 實 一 眼 見 晒 ,卡 位 幾 個 、4 人 枱 幾 張 ,反 而 有 2 間 好 大 吓 嘅 VIP 房 ,呈 90 度 角 嘅 卡 位 非 常 唔 好 坐 ,椅 身 太 窄 俾 唔 到 人 relax 嘅 感 覺 . . . 價 錢 亦 比 同 區 日 本 料 理 貴 起 碼 3 - 5 成 ,尤 其 是 壽 司 同 串 燒 mark 價 過 高。 Service 最 令 人 失 望 ,自 稱 高 級 日 本 料 理 但 一 班 侍 應 非 常 MK Look 兼 10 吓 10 吓 ,坐 低 咗 竟 然 唔 係 第 一 時 間 招 呼 ,而 係 你 推 我 讓 咁 A 叫 B 去 ,B 叫 C 去 serve 我 哋 ,T

Service 最 令 人 失 望 ,自 稱 高 級 日 本 料 理 但 一 班 侍 應 非 常 MK Look 兼 10 吓 10 吓 ,坐 低 咗 竟 然 唔 係 第 一 時 間 招 呼 ,而 係 你 推 我 讓 咁 A 叫 B 去 ,B 叫 C 去 serve 我 哋 ,Take order 仲 離 譜 ,除 咗 三 文 魚 刺 身 ,我 每 order 一 樣 嘢 ,個 侍 應 就 行 開 走 去 問 師 傅 ,跟 住 先 返 嚟 話 我 知 有 定 無 ,前 後 來 回 咗 5、6 次 至 搞 掂 ,就 連 叫 杯 西 柚 雜 飲 都 要 走 去 問 . . .

點 解 唔 等 我 落 晒 所 有 嘢 先 去 check 呢?

三 文 魚 刺 身 $56 確 係 貴,當 正 自 己 係 酒 店 級 水 準 咩?雖 然 厚 切 但 一 咬 落 去 有 陣 雪 藏 味 兼 唔 新 鮮 ,失 敗!

蔥 吞 拿 魚 腩 飯 賣 $90 仲 貴 過 同 區 起 碼 3 - 5 成 ,Menu 寫 明 蔥 吞 拿 魚 腩 飯 ,嚟 到 先 知 係 蔥 吞 拿 魚 腩 蓉 飯 ,去 最 出 名 嘅 定 食 Doraya 都 係 $78 咋 (仲 包 埋 大 豆 芽 菜 及 燉 蛋 添)!睇 相 都 知 吞 拿 魚 腩 蓉 唔 得 啦!整 到 好 似 豬 肉 餅 咁 ,叫 個 師 傅 去 定 食 Doraya 睇 吓 人 哋 嘅 吞 拿 魚 腩 蓉 點 整 啦 !仲 有 嗰 塊 炸 三 文 魚 皮 好 似 經 過 百 年 風 乾 咁,韌 到 死!

北 海 道 魚 生 飯 都 要 $80 架!睇 到 啦!啲 飯 只 有 2 匙 羹 ,海 膽 同 帶 子 都 唔 新 鮮 ,侍 應 放 低 咗 個 碗 又 唔 跟 埋 匙 羹 .....
差!一陣雪藏味唔新鮮
寫明吞拿魚腩嚟到變魚腩蓉
吞拿魚腩蓉?似豬肉餅多啲
又貴又唔新鮮又難食
$150-200 (晚餐)