呢到嘅Tea Set賣相真係好特別 係用個藤籃裝住😍好有野餐嘅感覺😚仲要係全日供應 想幾時食都得😎成間tearoom裝修得好靚 感覺好舒服😌.Afternoon Tea Set☕️ $168(3款) $188(4款)總共有八款甜品 款款都好想試 所以就揀咗要4款🤩個set係好吸引嘅 但係味道比我預期嘅普通 所以價錢都偏貴😟同埋呢到有生日服務 可以寫碟🎂不過要+$20🥺.Rare Cheese Cream Shortcake🧀海綿蛋糕偏濕潤 同埋比較薄身 如果厚番少少應該會鬆軟啲🤏🏻口感更加好🤫蛋糕面同埋夾層係rare cream cheese + 黃金水蜜桃🍑芝士味偏淡 但係好滑🥰桃肉個存在感都低🥺不過成件cake個賣相好吸引 有好多水果做topping😍但係整體較普通😫.Matcha and Raspberry Shortcake🍵同上面嗰款都差唔多 不過夾層轉咗做抺茶白朱古力cream同埋raspberry cream😛抺茶味係有嘅 不過就冇嗰種回甘苦澀味 可能因為加咗啲白朱古力🍫raspberry cream酸酸地 同抺茶出奇地夾 食落味道幾清新✨cream都係好滑 但係整體黎講都
Rare Cheese Cream Shortcake🧀
同上面嗰款都差唔多 不過夾層轉咗做抺茶白朱古力cream同埋raspberry cream😛抺茶味係有嘅 不過就冇嗰種回甘苦澀味 可能因為加咗啲白朱古力🍫raspberry cream酸酸地 同抺茶出奇地夾 食落味道幾清新✨cream都係好滑 但係整體黎講都係普通😣
Strawberry and Azuki Bean Scone Shortcake🍓
呢款就特別啲 用咗自家製嘅walnuts scone夾住抺茶雪糕,cream同埋紅豆😋不過我嗰日食好似冇抹茶雪糕🍦得啲抹茶粉🤨中間個whipped cream奶味好濃 好幼滑好輕盈 有入口即融嘅感覺 真係好正🍼Scone偏麵粉味 牛油味冇乜🧈都做到外脆內軟 但係太薄所以口感層次唔夠明顯 如果厚身啲會更加好👍🏻
Strawberry Yogurt Cream Parfait🍨
呢個食落好清新 有士多啤梨醬,mixed berries, yogurt whipped cream🥳面頭仲有士多啤梨雪糕同埋覆盤子雪葩💓成杯都酸酸甜甜好開胃😍最鍾意係佢中間有啲脆脆 面頭仲有條eclair 口感好豐富🤩呢個係咁多款最好味嘅❣️
Afternoon Tea Set

Iced Chardonnay Darjeeling Tea🍇 (跟tea set +$10)
Chardonnay係一款提子嘅品種 見幾特別就嗌嚟試吓😗飲落味道好神奇❗️明明飲緊茶 落到喉嚨啲提子味就會出番嚟 唔錯嘅果味茶👍🏻

嚟到冇理由淨係食甜品嘅 所以就試多個主食😛得六款可以揀 選擇唔多😟有三款都係pasta🍝一款salad🥗另外兩款係risotto同french toast🙈跟餐會送沙律同埋野飲😎
French Toast Sandwich with Smoked Chicken and 2 Kinds of Cheese🥪 $148
賣相都幾靚😚個三文治中間同面頭都有碎Parmesan 所以個toast面頭有層薄薄嘅脆芝士🧀個餡除咗有雞肉 仲加咗Gouda cheese🤩所以成個toast食落芝士嘅鹹香味好濃郁💛雞肉都雞滑幾香 不過嫌份量有啲少☹️食落其實似普通嘅雞肉芝士三文治😟不過係濃芝士版本😋佢旁邊仲有個藍莓醬 個人覺得唔加好食啲🤨個湯好特別 好多蔬菜仲有飯同薏米🤣味道唔錯 口感仲好豐富🥰沙律配個sauce唔係黑醋 酸酸地 幾開胃😎

Green Salad🥗 (跟meal set)
呢個沙律同上面嗰個唔同 佢係配胡麻醬 仲有啲蛋碎😝
Assam🤎 (跟meal set)
Meal Set可以揀一杯selection嘅飲品🤪今次揀咗最濃嘅紅茶😚飲到濃茶好開心 終於有茶嗰陣苦澀回甘味🤩個壼大概沖到三杯茶倒✨
Assam

Sweet Potato Pudding🍠 $88 (Meal Set daily dessert +$38)
見到加$40唔洗 就加嚟試下...點知係唔好食嘅😭係個口感似係加咗麵粉嘅布甸🍮有啲似月餅嘅白蓮蓉咁🥮個味仲奇怪 第一啖食係蛋黃味嘅🥚食落有啲似蓮蓉加奶皇月餅🤭同埋佢配埋焦糖醬 有啲唔夾~不過都有野讚下嘅 面頭有一層番薯粒粒 個布甸都撈咗啲入去 幾足料 同埋都幾好食幾甜 😋
Sweet Potato Pudding
Afternoon Tea Set