2016-03-25 952 瀏覽
事前幫襯過幾次,都覺得食物ok,然而我無諗過d 服務係一次比一次差,實在忍唔住share. 只係當時太餓,未有拍照就食左我地一行三人來到呢間餐廳,起初見佢無乜人等位,好快已經入到去。首先我地見到餐牌上有個紅燒乳鴿($23.8@1), 仲有清蒸bb龍躉仔($88). 由於覺得好抵,於是我地即刻order 左兩隻乳鴿同埋一條魚。再加埋個杞子魚湯浸菜苗($68). 最先上菜既係乳鴿。見到賣相都ok, 個皮食落亦都脆身香口,本來心中暗喜,覺得乳鴿既性價比好高,仲以為呢餐好抵食。點知呢個先係惡夢既開始。然後個菜苗就送到來了。我一睇,點解係勁大條既小白菜,唔多覺係菜苗,湯亦唔覺有魚味。但諗住清清地,都算啦,味道亦不算太差。到條魚來到,我食落條魚既肉係實既,但大家唔好諗住佢會稔同滑。但呢個價錢,又唔腥,條魚都叫不過不失了。食完主菜,大家意猶未盡想order 甜品食。但叫極都無人理,隻手舉住10分鐘都無人行埋來,靜係不停話:得啦得啦。小妹感到被敷衍。直到有人來幫我地落單,order 左2碗雙皮奶同1碗紅豆沙。但10分鐘後又再有人通知我地無紅豆沙,結果加多個雙皮奶。先來的兩碗雙皮奶,實在唔覺有雙皮,然

食完主菜,大家意猶未盡想order 甜品食。但叫極都無人理,隻手舉住10分鐘都無人行埋來,靜係不停話:得啦得啦。小妹感到被敷衍。直到有人來幫我地落單,order 左2碗雙皮奶同1碗紅豆沙。但10分鐘後又再有人通知我地無紅豆沙,結果加多個雙皮奶。先來的兩碗雙皮奶,實在唔覺有雙皮,然後像水一樣,亦都好甜。而第三碗雙皮奶實在好遲都未來,於是我地想叫人幫我地cut 左呢個order, 再埋單。我地實在有地方要去,只想快d 埋單。點知個阿姐A呢頭應承左我地cut 單,轉個頭就行埋左一邊打電話。10分鐘後仍然未有人埋單。但阿姐B 就將第三碗雙皮奶送上。我同佢講已經叫左cut 單。但阿姐B話岩岩個阿姐(阿姐A) 靜係催佢地快d 上。然後我真心感到被騙
跟住找錢時亦見到阿姐B 找少左10元要番轉頭拎。但我地三人已覺得自己被水而怒火中燒。最後我地一致決定唔會再幫襯。
2016-03-24