2019-04-21 2406 瀏覽
行行下街緊肚餓就緊係要醫下肚喇 朋友話依間啲漢堡包好出名 話要黎食下 順便朝聖一下 平時見啲漢堡包多數係以牛肉為主 但我係唔食牛肉嘅 終於有口福喇 有其他肉類/海鮮多種選擇嘅漢堡包比我地簡 咁就好喇 可以有另類嘅選擇🤤周圍環境比較暗啲 佢有分室外同室內嘅 咁我地就坐左係室內比較舒服啲 間離有個bar位 個feel唔錯諗到食咩之後就要走出去落order 行到攰要補充體力嘅我地 仲要睇到啲野食好吸引叫左勁多食🙈吉列大蝦沙律有三條吉列蝦鋪係沙律上面 個吉列蝦好脆口 同哦沙律都夾下 哦沙律酸甜酸甜 幾開胃小食方面:黑松露芝士薯條啲芝士爆多 望落好澎湃🙈 半溶咁樣淋係啲薯條列好正 差唔多每條都有芝士 熱食個陣係最正 因為啲黑松露同芝士個味會再出啲🤤 凍左就差啲因為啲芝士會凝固左😌牛油果芝士薯條估唔到牛油果同芝士都幾夾 食落去比較清新 香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬個雞翼好脆口 仲有啲肉汁係到 而且啲肉好嫩滑 食單邊骨嘅雞好方便 因為唔使‘選’骨‘選’得咁難睇🤣 可以有儀態地食雞翼🙈 漢堡就叫左兩款 兩款都好吸引🤤估唔到個包會烘底 挺身得來又幾鬆軟👍🏻軟殻蟹漢堡個軟殻蟹大到呢 冇諗過佢會成隻軟殻蟹去炸

諗到食咩之後就要走出去落order

牛油果芝士薯條
估唔到牛油果同芝士都幾夾 食落去比較清新

香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬

軟殻蟹漢堡

個軟殻蟹大到呢 冇諗過佢會成隻軟殻蟹去炸 隻蟹都幾厚肉下 成個包一啖咬落去 脆得黎好清新 皆因有啲蔬菜平衡返個油膩感

鵝肝鱈魚柳漢堡
個鵝肝真係正到不得了!嘩 入口即溶嘅感覺呀😍仲要煎到勁香口 一啲油膩嘅感覺都冇 個鱈魚柳炸得外脆內軟 唔會炸到好乾身 而且個魚柳都幾厚身 有魚味 成個包食落脆脆地而且有鵝肝嘅油香味 食落去真係好正

同朋友互相交換左一半 都覺得整體黎黎都唔錯

洋甘菊茶
清清地 甘菊味好濃厚 睇落同啲野食係完全唔夾 但飲個陣又覺得幾清熱下🤣
  • 牛油果醬芝士薯條
  • 黑松露芝士薯條