2017-12-18 2215 瀏覽
自從上次食過S2的海膽盛宴,一直念念不忘,適逢老婆大人的生日,我們你眼望我眼……明白,馬上打電話去訂枱。十層海膽杯,S2的台柱,點可以唔點,單單材料和手工,已經值回票價。由底至上分別放有海帶碎、北海道紫海膽、松葉蟹肉、白蝦、三文魚子、藍鯨吞拿拖羅蓉、沖繩海萄葡、黑魚子、燒白飯魚脆片,而紫海膽足足有三層。店員提示我們先慢慢吃掉海萄葡對上的,再好好享受下層的時光。芝士年榚,外層燒得脆脆,一啖咬落去,芝士的濃香真的沒法可抵擋。三文魚他他海膽沙律,用料新鮮,配上他他醬的味道,不是誇張,是認真的好味道。海膽燒岩蠔,話明海膽盛宴,又點可以冇咗佢??不能忘記的魔鬼組合,大大隻的岩蠔,配上濃濃的芝士汁,再鋪上鮮甜的海膽及放上一堆堆的蟹籽,真係感動到流淚。三文魚夾餅創作壽司,燒白飯魚薄片配上三文魚壽司和蟹籽,就是特別的美味。S2特色海膽火焰卷,上枱時,店員會點火,記得留位置給他們,而這時就相機先決的時間。火燄把卷物烤得帶點微熱,正好把上層的芝士弄到有點溶溶的,更香口,正宗的又睇得又食得。清酒鮑魚雞翼,餃子雞翼食得多,中間放入鮑魚,你又試過未??見到未??雞翼中間真係有鮑魚㗎!!雲海板上飄,用秋葵打碎製成

清酒鮑魚雞翼,餃子雞翼食得多,中間放入鮑魚,你又試過未??
見到未??雞翼中間真係有鮑魚㗎!!
雲海板上飄,用秋葵打碎製成醬料,配上海膽和蒟蒻麵,味道清新,麵質彈牙,海膽鮮甜。
2017-11-27
  • 清酒鮑魚雞翼