2017-10-11
呢句heading其實寫喺餐牌裏面, 之前睇過傳媒報道呢間冰室 ,懷舊味十足, 心思思今日嚟試下入到去見到兩邊牆掛滿懷舊圖畫同相片, 我坐嘅位置對住一幅大黑板, 用七彩顏色筆畫滿食物推介, 加上燈箱 ,好有趣枱邊掛住個鐵皮或者猄皮信箱, 裏面有兩封信喎 ,原來係餐牌嚟嘅打開封信圖文並茂, 先叫咗杯飛仔華田, 見到真係唔捨得飲, 懷舊雪糕筒型玻璃杯, 凍華田上面有好邪惡嘅cream呀 上面重鋪咗好多脆脆米 ,為咗配合飛仔形象 ,仲加咗一塊撲克牌, 留意番,張牌仲可以食㗎仲叫咗個焗安格斯牛腩保齡球, 啲飯同牛腩裝咗喺個保齡球裏面 , 牛腩夠淋又入味, 另外仲有碗芝士汁, 成個保齡球係用麵包做,焗道卜卜脆, 又係相機食先 好想食懷舊蝦多士, 一客八件,兩面蝦膠炸得金黃香脆, 加上細個食開嗰隻沙律音樂都配合主題, 播緊鄧麗君,許冠傑, 陳百強嘅歌, 仲有陪著你走, 當然係盧冠廷嘅原唱版本 特色冰室, 陶醉於歌曲同環境之中
飛仔華田
國安格斯牛腩保齡球
蝦多士
特色冰室, 陶醉於歌曲同環境之中
焗安格斯牛腩保齡球