餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2021-04-29 75 瀏覽
呢間四川菜開咗喺陸陸雞煲舊址行過聞到麻辣香就走咗入去大大份Menu比你點菜 必食冷鍋酸菜魚 (小辣) $188Menu上面寫住必食兩個字 咁都冇理由唔叫佢啦明明係熱食點解叫冷鍋?原來冷鍋即係擺上台就可以食 唔需要再加熱 長知識了👀呢個酸菜魚 魚肉份量都好多 好厚肉 完全冇骨(怕啃骨的的表示加分😋)湯底比較重麻辣多過酸味個人覺得唔錯嘅 同行朋友就會覺得如果酸味再多番少少會更好食鍋入邊仲有寬薯粉、芽菜、金菇 以呢個價錢來講都算抵食無骨口水雞 $78麻辣味好香 花生脆卜卜 好香口雞肉食落去好嫩滑 同時雞皮亦都好爽口 的確系一個好味既口水雞🤩麻辣金錢肚 $55金錢肚切到一絲絲 冇咗一塊塊嘅嗰種爽口感覺不過同樣地佢個麻辣味好香 令到成件事好食左尖椒皮蛋 $38 平時食嘅皮蛋多數都係鴨蛋做 外皮呈黑色雪花紋 蛋黃都系灰黑的呢間既皮蛋完全唔同 外皮系橙橙黃黃既顏色 蛋黃都系應該係蛋嘅分別 或者製造過程唔同?佢都係一種比較爽口嘅感覺而唔係平時食開皮蛋嗰種漿口嘅感覺 都幾特別芒果沙冰芒果味好濃郁 香甜 味道都唔會假香精味.好可惜今次去食唔到我想試嘅黑糖糍粑😩
呢間四川菜開咗喺陸陸雞煲舊址
行過聞到麻辣香就走咗入去
大大份Menu比你點菜

必食冷鍋酸菜魚 (小辣) $188
Menu上面寫住必食兩個字 咁都冇理由唔叫佢啦
明明係熱食點解叫冷鍋?
原來冷鍋即係擺上台就可以食 唔需要再加熱 長知識了👀
湯底比較重麻辣多過酸味
個人覺得唔錯嘅 同行朋友就會覺得如果酸味再多番少少會更好食
鍋入邊仲有寬薯粉、芽菜、金菇 以呢個價錢來講都算抵食

無骨口水雞 $78
麻辣味好香 花生脆卜卜 好香口

麻辣金錢肚 $55
金錢肚切到一絲絲 冇咗一塊塊嘅嗰種爽口感覺
不過同樣地佢個麻辣味好香 令到成件事好食左

尖椒皮蛋 $38
呢間既皮蛋完全唔同 外皮系橙橙黃黃既顏色 蛋黃都系
應該係蛋嘅分別 或者製造過程唔同?
佢都係一種比較爽口嘅感覺
而唔係平時食開皮蛋嗰種漿口嘅感覺 都幾特別