2019-12-10 224 瀏覽
收工同朋友去新蒲崗搵食,行過見到一間食粵式同埋泰國嘢嘅餐廳,而且價錢相宜,於是就入去一試。餐廳環境乾淨,雖然未有豪華裝修,但老闆娘同埋啲員工都好友善,絕對係好溫暖嘅小店。睇一睇餐牌,大部份食物嘅價錢都相宜,而且食物選擇多,有粵菜同埋泰國菜,絕對適合三心兩意嘅朋友。我同朋友首先叫咗呢度嘅招牌酸菜魚煲,點知好友驚喜點,魚好滑而且冇骨,仲要唔係出面浸到淋晒發脹嗰種,聽老闆講係即叫即整,非常新鮮。另外佢個湯底辣到啱啱好,唔會話太辣搶味,亦都唔會好似坊間嘅酸菜魚一樣咁油,絕對值得一試。另外亦都叫咗海南雞同埋一啲串燒,海南雞水準還好,比較有驚喜嘅係佢個燒鱔,外脆內軟,而且好juicy,絕對值得一試!最後佢個飲品非常有誠意,唔係出面嗰種,聽老闆娘講係自己沖嘅,佢個鹹柑桔好有屋企味道,亦都非常下火!嚟呢度一定要叫佢嘅飲品!我同朋友眨吓眼就清晒枱面啲嘢,可想而知佢有幾好食!呢類型嘅小店買少見少,絕對值得大家去支持!