2020-05-16 527 瀏覽
好中意去觀塘淥鼎記食餐,無論中午餐或晚餐也是喜歡,環境又好又大,坐位又舒服,侍應生又有禮貌。👍今日選擇御膳十二宮廷式二人晚餐放題,好豐富㗎! 好適合覺得自己係大胃王呢!😁先來小食前菜先,蒜香青豆角,胡麻醬秋葵,鮑汁雞腳,清清口腔。再來冷盤時令魚刺身:有三文魚厚切非常肥美, 帶子上面有少許大大粒魚子添,螺片肉好鮮啊!還有虾和池魚。池魚細細塊廚師好手勢👍好味呀!每件刺身好新鮮,賣相也吸引。酸菜魚鍋👍👍 酸菜係好多和大豆芽做配菜,魚片係冇骨架,廚師真係好手勢,魚片好滑好鮮味,有少少麻辣味,不食得麻辣味的我都可以接受的,可能魚片係太滑影響喇。👍花膠鮮雞美人鍋:有三塊花膠,湯味濃沃,未打邊爐先飲返半碗湯先😁正呀👍👍美國雪花牛小排:小牛排細細塊,一淥就熟好正👍最後還有海鮮大拼盤和甜品:海鮮有鮑魚係生勾勾㗎,仲有大大隻蜆呀!好鮮味啊!扇貝,蝦,魚和廣島蠔。全部都鮮味到不得了。重有手工丸,叫了兩款味,蝦丸和墨魚丸,好得意大大塊, 而且仲爽口彈牙添。個肚真係飽到頂住呀,最後食埋兩碗甜品南瓜西米露,圓滿。✌

再來冷盤時令魚刺身:

池魚細細塊廚師好手勢👍好味呀!

每件刺身好新鮮,賣相也吸引。

花膠鮮雞美人鍋:

有三塊花膠,湯味濃沃,未打邊爐先飲返半碗湯先😁正呀👍👍

美國雪花牛小排:

小牛排細細塊,一淥就熟好正👍

最後還有海鮮大拼盤和甜品:

個肚真係飽到頂住呀,最後食埋兩碗甜品南瓜西米露,圓滿。✌

2020-05-05