餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2019-08-21 568 瀏覽
平時食放題 打邊爐同食雞煲多都開始有點悶,想試下食其他餸,酸菜魚會係一個好選擇。雖然成日聽到朋友話北上食酸菜魚,計我話返上內地食咁遠 倒不如先幫襯支持香港既酸菜魚先。叫左一鍋小辣既酸菜魚煲,有莞茜,辣椒同酸菜做配料。飲啖酸菜魚湯 酸味味,超開胃,飲唔住係咁倒黎飲 個湯太好飲啦,魚肉幾滑,一d都唔會"鞋"口,不過魚肉味較淡,多得酸菜魚湯帶起成煲既味道。另外,仲叫左炒紫薯粉,幾大碟份量,加埋碎菜同洋蔥去炒,香同有口感。食咁熱既野,緊係要叫杯野飲啦,叫左藍莓沙冰,好大杯,紫色顏色好鮮艷 非常吸引 飲落重藍莓味同好解渴。不過2個人食就叫得好少餸,下次多幾個朋友一齊黎食可以叫多d餸,menu仲有好多餸菜都好想食,例如口水雞,花膠雞煲同回鍋肉。