2024-09-12
去開上環唱錢,順便食埋飯先翻屋企,之前上網見到呢間中菜環境好靚,所以即刻同男朋友去試試😍原來呢間餐廳就係上環E3出口行2分鐘,如果泊車,仲可以泊林士街停車場🅿️OR永安中心停車場 🅿️一入到去職員好禮貌招呼我地,安排咗坐喺窗邊位置,環境好舒服好靚,燈光都好有情調🥂我哋叫咗個二人套餐有暖胃湯,上湯非常有儀式感🙊然後前菜都好吸晴👀青芥末海蜇頭 -芥末唔會太刺激,配搭得好好👍🏻香橙白玉蝴蝶-呢個令我另眼相看,好香橙味🍊食落去清新開胃桂花蜜餞鮮冬菇-桂花味好香,再加埋脆卜卜嘅外皮,有啲似食緊天婦羅🙊夏威夷果蘆筍炒鮮菌🥗菇炒得好入味,蘆筍冇渣配埋夏威夷果仁,成個菜有唔同口感,好食又健康主食有黑松露和牛崧炒飯🍚炒飯非常香口,裏面仲有好多牛肉😋😋我最愛呢個最後仲有個甜品叫紅粉玉露職員話以往係楊枝甘露,今期就加入番石榴,味道好有驚喜🩷食落好清新唔會好滯,推薦推薦!賣單嘅時候,職員仲同我哋講Join 會籍會比較划算,鍾意食中菜嘅都可以join🙊
我哋叫咗個二人套餐
有暖胃湯,上湯非常有儀式感🙊
然後前菜都好吸晴👀
青芥末海蜇頭 -芥末唔會太刺激,配搭得好好👍🏻
香橙白玉蝴蝶-呢個令我另眼相看,好香橙味🍊食落去清新開胃
夏威夷果蘆筍炒鮮菌🥗
主食有黑松露和牛崧炒飯🍚
炒飯非常香口,裏面仲有好多牛肉😋😋我最愛呢個
最後仲有個甜品叫紅粉玉露