2013-03-17
有朋友介紹大角咀其中一間酒店有一間泰國餐不錯,加上SHOW其FACEBOOK有個$398的二人套餐有半價優惠.間酒店其實有D遠,但一入餐廳好有情調同舒服,星期五晚餐廳內客人超少,我由夜晚7點食到9:30,只有3枱2-3人的客人,有OUTDOOR位,好舒服,我們2人坐了在近OUTDOOR的四人枱.坐下一會看了看餐牌,再問WAITRESS是否有個FACEBOOK優惠餐,好底$398二人套餐優惠至$199芒果蟹肉炒飯: 蟹肉是蟹柳,炒飯加上芽菜,蔥,有芒果粒及腰果,好香冬陰公:不算太濃,但味道可以,好多菇春卷及蝦餅:春卷中間是椰菜及芽菜,兩者都好食,配以泰式甜辣醬生蝦:只有4隻份量,好新鮮海鮮黃咖哩:內有洋蔥,蔥段,大量青椒,大蝦,帶子同魷魚,個汁味道OK,好似有D蛋花咁套餐包括兩杯泰式特飲,我朋友杯龍眼冰好多龍眼,我叫了青檸梳打,另外有多選擇冰椰子水,泰式咖啡,泰式奶茶,珍多冰,三式冰.........環境好,食物質素OK,份量夠飽,款式合我們口味,但係行得遠,我們不是大角咀居民,真係要搵一陣先找到.
冬陰公:不算太濃,但味道可以,好多菇
生蝦:只有4隻份量,好新鮮