2017-03-24 1454 瀏覽
Happy Friday同老公去左尖沙咀行街 諗住去寶勒巷食韓國野 點知去到企滿晒人 原來當日Running man佢地黎左同一店 咁唯有改變計劃 上左旁邊既酒店入面既日本野 之前睇到話食和牛刺身好出名 但係老公出完trip回來腸胃麻麻 所以唔想食生野 我唯有就下佢 等我話事吧鰻魚炒飯送上時熱辣辣 香味撲鼻 見到面頭得一塊鰻魚有點失望 反而到起筷進食先有驚喜 啖啖鰻魚粒架 香口之餘 原全無腥味 甜甜地 牛肉稻庭湯烏冬材料豐富 除左牛肉還有魚蛋片 紫菜同糖心蛋 特別係佢地用嘅烏冬係較幼偏 同一般烏冬不同 但比較起更加滑身同埋容易吸收湯的滋味添 牛肉亦唔嚡架 鹽燒牛舌 唔錯 切得厚薄啱啱好 濃濃牛味 燒得香脆內嫩 日本雞全亦 size 比一般雞亦還大 真係值得推介 燒得皮脆多肉汁 唔嚡 香牛油果炸軟殼蟹反卷賣相出色 可以一次過食幾款 味道ok架

鰻魚炒飯
香口之餘 原全無腥味 甜甜地