2014-04-19 3240 瀏覽
想同女朋友食雞煲,去咗觀塘見到幾近地鐵站就去咗呢間。一入到去就要咗半隻雞煲98,其實價錢ok。但可能黎親d人都係任食火鍋,所以assume咗我地要任食,但要一個人12x,單點抵好多,阿姐知我哋唔係任食個面色就變到唔係太好。個雞煲好快就嚟咗,黎果陣覺得沒咩火候,好明顯係煮左好耐。。結果一入口就知分別,d雞肉唔駛點煮已經老晒,真係唔好食,好失望。基本上兩個人,食食下d汁就會痴底,一加水基本上個雞㷛就玩完,因為會變左烚雞,d肉已經唔入得口。最後睇返張單係另一個令我好失望既地方係,我地要單叫雞㷛,但係收左我地茶芥兩位都算,又收埋我地醬料錢。。。雞㷛咁重味,我真係唔需要咩醬料囉。。。。。但又係硬食話一定要,前後加埋額外俾多幾十蚊!sort of ruined my day! annoyed.
想同女朋友食雞煲,去咗觀塘見到幾近地鐵站就去咗呢間。