2019-06-11 3063 瀏覽
由於唔係幾鍾意食炸雞,覺得好熱氣,所以goobne chicken 都係我食雞嘅首選。朋友話推出左新嘢,邪惡芝士UFO fondue..🤭 心郁郁要去試一試。兩個人唔係叫咗好多嘢食,除左UFO之外, 另外叫咗個雞蛋卷同飲品UFO Fondue 六款口味ge雞當中可以揀兩個口味, 我地揀咗甜辣烤雞同埋蜜糖香辣烤雞! 一共有16件雞,仲要全部都係雞槌,超級適合我呢啲懶人😂🙊不過最特別係個芝士,有兩款芝士預先準備咗喺鐵鍋入面, 最後一款係整溶芝士嗰陣間落去(如果覺得唔夠鹹可以再加), 整溶芝士全程都係staff 幫手, 覺得自己好似睇緊show 甘🤭 只需要等食!芝士製作前:芝士製作後:雖然好邪惡,但係都忍唔住!😍拉起啲芝士卷住雞槌,真係好吸引。三種芝士混合,味道幾濃。 咬咬下會感受到 慢慢散發香濃嘅芝士味,越食越有味道。食咗咁多件都唔會有好“漏“嘅感覺 🤭p.s. 幾個人share食會好啲,我哋兩個人食再加一個蛋捲真係好飽😂🙊另外叫嘅韓式炒粉絲雞蛋捲都唔錯! 入面啲芝士溶咗🤤 咬落去又有粉絲又有肉又有芝士,口感幾好, 味道唔會太鹹。👍

芝士製作前:

芝士製作後:雖然好邪惡,但係都忍唔住!😍

拉起啲芝士卷住雞槌,真係好吸引。

2019-06-07
  • UFO Fondue