突然好想食油炸野,就約左朋友去旺角既Kobekyu吉列牛吃晏la,一共叫左三樣野,分別係:吉列牛定食、咖喱忌廉烏冬,同埋牛油蜜糖單骨雞翼。吉列牛定食($148)吉列牛定食既擺盤都非常之精緻,仲配有一碗正常分量的白飯同埋不同既醬汁。 定食既特別之處就係在於有塊專門既石鍋比我地去煎D半生熟的牛肉,想吃幾成熟就煎到幾成熟。餐廳會首先將牛肉外層炸脆成吉列牛肉,但是內裡就保持生牛肉既質地,所以一般放上去五六分鐘後,就會有差吾多七八成熟了,咬落去果下肉質依然非常鮮嫩,牛味十足,再配上蛋黃芥末醬,味蕾刺激十足呀,讚 👻👻👻咖喱忌廉烏冬加牛肉($78)咖哩忌廉烏冬則係我嘅致愛,柔順既忌廉大大提升左烏冬既順口度,令人停吾到口,濃郁既咖喱則與甜美既忌廉完美配搭,味道適中,本人好怕太濃既咖喱味,所以私心大推烏冬。配角,洋葱表現亦同出色,清甜爽脆,不過加既牛肉表現則一般,下次建議加雞肉。牛油蜜糖單骨雞翼($65)最後就係牛油蜜糖單骨雞翼,香熱和中等份量既單骨雞翼,有住輕炸既雞翼外皮,內裡嫩滑多汁,外淋上牛油蜜糖汁和檸檬汁,令人食到停吾到口。其中一大特色就是吃起來太方便la,啱啱上菜果陣就覺得同屋企果D可樂雞翼

吉列牛定食($148)
吉列牛定食

咖喱忌廉烏冬加牛肉($78)
咖喱忌廉烏冬加牛肉

牛油蜜糖單骨雞翼($65)
最後就係牛油蜜糖單骨雞翼,香熱和中等份量既單骨雞翼,有住輕炸既雞翼外皮,內裡嫩滑多汁,外淋上牛油蜜糖汁和檸檬汁,令人食到停吾到口。其中一大特色就是吃起來太方便la,啱啱上菜果陣就覺得同屋企果D可樂雞翼既外形吾一樣,單骨離翼超方便。
牛油蜜糖單骨雞翼

總括而言,三樣食物表現都非常出色,店員服務不過不失,價錢合理,仲意吉列牛既你可以一試。
咖喱忌廉烏冬加牛肉
牛油蜜糖單骨雞翼