2021-03-31 12 瀏覽
又嚟喇。。。實在忍唔住, 上次食咗個椰子雞邊爐之後念念不忘, 今日去開銅鑼灣, 就決家幫襯多次, 但點解個名小咗個「醉」字嘅?銅鑼灣呢個鋪頭比起尖沙咀細啲, 但餐廳唔會覺得密麻麻, 可能因為唔多人啦!今次一樣食返椰子雞, 個湯一樣咗清甜好味, 又冇味精, 真係好正!但今次配料就點咗牛柳粒、豬同脆鯇腩, 同埋小小丸類餃類。魚和肉都一樣好高質, 同價錢成正比! 而魚嘅份量非常多! 抵食!西洋菜墨魚丸 , 好特別, 爽口彈牙得嚟仲有啲菜、 味道亦一贊!XO鮑魚鮮蝦餃王,一樣都係好特別,好少喺其他打邊爐嘅餐廳會食到呢一款餃類! 餡料亦都有好多鮑魚同蝦, 好充足! 所以價錢亦都10分合理!黑松露蟹肉餃,我個人就麻麻哋黑松露, 我對個味道有小小抗拒, 但呢個還可以接受, 大大粒!胡爐又好, 醉胡爐又好, 兩間都非常之高質, 價錢亦算合理, 起碼唔使限時趕住食! 推介!

但今次配料就點咗牛柳粒、豬同脆鯇腩, 同埋小小丸類餃類。