2019-05-28
店鋪:茶樂 (油麻地)地址:油麻地彌敦道525號地下B舗「還記得櫻花正開,還未懂跟你示愛~」跨越幾個地鐵站嘅彌敦道有唔少商店、餐廳,每日嘅不同時段都基本上車水馬龍、人來人往。近住油麻地地鐵站有一間台式茶飲店叫茶樂,最近見到27/5-29/5有買一送一嘅黑糖珍珠奶茶優惠,但係一條友真係飲唔到兩杯😂所以見到我男神張敬軒其中一首歌名「櫻花樹下」嘅飲品就叫咗嚟飲。櫻花樹下 $36 (Large size)原來呢杯櫻花樹下係宇治抹茶拿鐵配手作珍珠,而我嗰日去可以揀嘅手作珍珠有桂花、紫薯同白玉,作為紫薯愛好者就揀咗嚟試吓。呢杯櫻花樹下由綠白紅色組合而成,非常搶眼,搖勻之後係抹茶奶綠色,抹茶同鮮奶香五十五十,香滑清新,不過紫薯珍珠就無咩紫薯味,同普通嘅珍珠差唔多。「初春來時彼此約定過繼續期待~」期待下次能夠有人同我享受呢個買一送一優惠🤓,試埋佢哋嘅王牌黑糖珍珠奶茶
地址:油麻地彌敦道525號地下B舗
「還記得櫻花正開,還未懂跟你示愛~」
櫻花樹下 $36 (Large size)