走進HAPPY GARDEN,一股濃濃泰國風情撲面而來,店員笑容滿面嘅招呼,真係好溫馨🍃。先點咗碗冬蔭功,飲一啖,辣到我嗆得唔停,但係就停唔到口,夠哂香夠哂味道!啲湯裏嘅香茅同蕃茄嘅香氣迷人,墨魚丸就有啲欠缺,唔夠啱口味,但算係小問題啦。再點咗香葉肉碎炒飯,炒到粒粒分明,嗰蒜香味喺口腔裏瀰漫開嚟,真係好正😋!豬頸肉炒芥蘭苗炒得出色,新鮮無話可說,雖然油多少少,但咬落芥蘭苗的清脆同豬頸肉的多汁絕配!最後當然少不了沙爹串燒,火候把握得宜,肉質鬆化,沙爹醬濃郁得黎唔會過分搶味。飯後一杯甜甜嘅龍眼冰瞬間解渴,打住收工,雖然廿幾蚊唔便宜,但值得🧊。HAPPY GARDEN嘅氣氛寫意,泰國STYLE裝修辟喘嘅地方,即使坐喺地下冇冷氣,都感覺到輕鬆自在。真係要讚嘅係店員服務,又nice又有禮貌,使飯局更添風味。下次有機會試吓樓上,睇睇海景食個泰式大餐!