2018-03-24
心血來潮好想食烏冬,無奈以烏冬做主打嘅地方又唔多,揀下揀下都係搵間日本料理滿足左我先!餐牌選擇多,lunch $145起,價錢可以接受,難怪午市座無虛席。原來menu冇乜烏冬嘅option🙄最後揀手卷拼牛肉烏冬呢個餐😛牛肉都幾多油脂,滑就幾滑,但令到成個湯底偏油,配左少少洋蔥、大蔥同金菇,整體幾好食,滿足左我嘅烏冬癮😆配兩個手卷其實一定夠食,但又貪心加$50要埋刺身😆一上碟個份量我係有啲嚇親,加$50竟然有咁多,3件三文魚好厚切,兩隻帆立貝切開共4件,帆立貝好大隻好新鮮😍兩個手卷都唔講得笑,勁足料,海膽有幾排,好甜,Toro多數太肥太油我自己唔係好啱食,但呢個剁成魚蓉大大減低嗰種一口油嘅感覺。兩個手卷都係難得食到最底都仲有餡👍🏻👍🏻整體覺得唔錯,份量好多,食得好飽,但一個鐘要交枱就有少少趕趕地。