同男朋友喺荃灣行街,行行下佢話入去呢間餐廳食拉麵同串燒,見到門口個師傅喺度燒緊啲串燒,睇落好吸引。一入到餐廳,除左右邊嘅廚房,就淨係見到兩張枱,Xolo招牌同一道門。帶位職員打開左道門,入面別有洞天。原來係一個類似小酒吧嘅地方,好特別,暗暗嘅燈光,令人可以好好放鬆心情,最啱同朋友傾計飲酒,Chill住過Happy Friday😎🥳男朋友order左煎羊卷肉豬骨湯拉麵,佢話第一次見呢個做法,覺得好特別。我見到係羊,都有啲卻步,怕有羶味。但男朋友話冇羶味,叫我試一塊,食落真係冇羶味,好神奇,好嫩,好鮮,仲有少少燒烤味🤩😋拉麵軟硬適中,流心溫泉蛋,燒冬菇,加埋豬骨湯。如果冬天食到呢碗麵,一定好幸福🥰串燒拼盤🐷🐮🐔🍄豬肉、牛肉、雞肉、冬菇、秋葵串燒🤤牛肉係安格斯西冷薄片,切薄片都可以燒到表面熟,入面仲咁嫩,好巧功夫👍🏻食落唔會韌,爽口,好香牛味,侍應上菜嗰陣有講到希望客人食到食材嘅原味,所以唔會落燒汁,用左少少胡椒同鹽去調味😋😋雞肉咬落啖啖肉,雞皮香脆,雞肉嫩滑多汁,加埋甜甜哋嘅燒汁,配啤酒好jeng😋😋😋蘆荀肥牛卷😋😋😋蘆筍好juicy, 肥牛唔會太肥,油脂同牛肉比例啱啱好,配上燒肉醬,好啱

拉麵軟硬適中,流心溫泉蛋,燒冬菇,加埋豬骨湯。
如果冬天食到呢碗麵,一定好幸福🥰

串燒拼盤🐷🐮🐔🍄
豬肉、牛肉、雞肉、冬菇、秋葵串燒🤤

蘆荀肥牛卷😋😋😋
蘆筍好juicy, 肥牛唔會太肥,油脂同牛肉比例啱啱好,配上燒肉醬,好啱宵夜同送酒食😋🤤

燒帶子
刺身級帶子,輕輕燒過表面,食到燒烤嘅味道,帶子好鮮嫩,大大粒😋

男朋友叫左佢哋自製cocktail 梅🍹
用sake調出嚟,好易入口,飲落幾清新👍🏻