2023-03-17 2729 瀏覽
每逢生日、節日或週年紀念,我都好鍾意選擇黎Sabatini慶祝,因為呢度環境真係好優美,四圍嘅裝修令我仿如置身城堡,黎食嘢打卡非常不錯!座位舒適,店員嘅服務態度亦好友善,非常有耐性介紹每一道菜式。食物水準高,而且會接觸到多款未聽過嘅意大利菜,例如意式蛋花牛肉清雞湯,鮮味十足,飲落有啲似中湯,有驚喜!餐前包都非常出色,係我最鍾意嘅一環,麵包熱辣辣帶點少煙韌。而我最鍾意黎食佢地嘅pasta,今次試咗自家製意式雲吞釀蟹肉,呢個真心不錯,一啖咬落去,蟹肉嘅鮮味喺口腔爆晒出黎。炭燒羊排亦係我必點菜式之一,炭香味非常濃郁,表面又帶點焦脆,肉質唔會過生但仍保持鮮嫩,每次食都讚嘆不已!記住留肚食甜品,店員會推住一部載滿甜品嘅餐車,直接讓你選擇自己嘅喜好,呢度必點鮮果拿破崙蛋糕,酥皮口感酥化,配合埋幼滑嘅吉士醬真係非常滋味。