餐廳: LN COFFEE
資訊:

今日中午經過西營盤,呢間餐廳想試好耐,有著落地大玻璃,望入去環境幾舒服,12點鐘左右人也不算多。入到去,招呼十分周到有禮,帶你埋位,講解餐牌,同埋會話你知揀完出去收銀機落單同俾錢先。本來個腦都好多野諗,工作繁忙,較大壓力;但黎到感受到侍應同餐廳既氛圍,好自然會放鬆落黎。呢度人唔算多,空間大,如果同朋友黎傾計都一流,可以慢慢坐,食下野。叫左個肉醬意粉餐,跟中式湯,加20蚊叫左杯rose soya latte(原價4x)。加20蚊熱飲,加25蚊凍飲。埋單98蚊首先意粉既擺盤幾靚,有點意料之外,有西餐feel。但係食落去就有好「素食」既感覺,味道麻麻,唔夠濃香,只係有種素食扮肉既感覺。中湯亦一般,不太特別。反而咖啡有驚喜,rose soya latte拉花拉得靚,表面層cream飲落到好夠甜,好香。咖啡好飲。總括而言,佢既食物質素一般,要食美食既就唔好黎了,價錢也較費。反而黎飲下咖啡,同朋友傾下計,就非常推薦。環境舒適,可以坐好耐,心情煩燥都會令你靜下心黎既一個地方。

肉醬意粉

中湯亦一般,不太特別。

肉醬意粉
Rose soya latte