新年周圍都落閘放狗,成個旺角都無幾間係放工,再唔係就係加二或者加三,終於比我搵到灣仔酒吧街內的burger joy,過年期間價錢不變。除了burger外,還有些薯條雞翼等。Signature double cheese burger Burger份量十分足料,牛肉又厚又大塊,肉質不會過份結實,而且很juicy,麵包烘至微暖,而且非常鬆軟,中間有些紫洋葱、番茄及生菜等,加上特製醬汁,食一個都已經十分飽肚。Fish burger 炸魚柳外層是用麵包糠包著炸至香脆,外脆內軟,魚肉嫩滑且肉厚,加上酸瓜醬酸酸甜甜,十分好味。Caesar salad因為有點喉嚨痛,所以無食薯條,改食了沙律,沙律配料只有麵包粒,羅馬生菜新鮮爽脆,加上千島醬,十分清新開胃。
除了burger外,還有些薯條雞翼等。

Fish  burger

Fish  burger