2020-10-04 2309 瀏覽
今日黎到牛大人,叫左最貴既套餐,極尚澳洲和牛套餐($298),而湯底方面就叫左酸菜白肉同埋鳳梨雞湯底!湯底方面,我個人覺得2個味道分別不大,鳳梨雞湯唔酸亦都唔甜,而且入面竟然有苦瓜,唔知係咪落錯左!酸菜白肉湯底亦都唔酸,白肉份量多,但唔好食,可能我地煮耐左,冇咩道理得黎口感都麻麻!2個湯底都比較清淡!套餐方面,果然最貴既套餐入面既牛肉係比起其他餐既牛肉更為高質!牛味會較重!雖然牛肉係好食,但性價比方面就真係見人見智啦!出面自助櫃有勁多平時火鍋店食唔到既丸,味道冇話邊一粒特別令我印象深刻,但喜愛試新野既大家可以一試!!至於最令人印象深刻既野食係鴨血同埋和牛丸,鴨血勁滑,而和牛丸勁有牛味!推薦!即使冇叫最貴個個餐,都要加錢食!!至於野飲方面,我見好多人都強推,但試完咁多款,個人覺得火鍋店黎講好有誠意,但味道方面真係偏為清淡,洛神花茶唔夠酸,白桃烏龍桃味同埋茶味都唔濃,桂花烏龍桂花味有,但同樣烏龍味都唔算重!而且因為每一樽都好大支,飲完一支都好難再飲第2支,因為唔想浪費,所以最後都試唔晒咁多隻味!至於甜品方面,賣單既時候職員會俾埋張甜品落單紙俾我地,有movenpick 雪糕同埋仙草揀,因為

雖然牛肉係好食,但性價比方面就真係見人見智啦!

至於最令人印象深刻既野食係鴨血同埋和牛丸

至於甜品方面,賣單既時候職員會俾埋張甜品落單紙俾我地,有movenpick 雪糕同埋仙草揀,因為見仙草係限定,所以就試左個仙草,但令我好失望!
超級甜,唔知係咪佢落得太重手,糖水味道超級重,每一口都好似只係食到糖水既味道!最後連一半都食唔到!有小小唔明點解湯底同飲品都咁淡既時候,個甜品可以咁重口味!
下次都係保守d, 叫返movenpick 會好d!