2019-01-20 693 瀏覽
週日晚上八點幾先見有d餓,既然有新野開仲要係開宗明義鰻魚專門店就試下啦去到門口有小人龍,但大概等左20分鐘就到。門口有大玻璃見到入面燒鰻魚,老實講,嗰個真係算不上係廚房,得個飯煲湯煲3個爐頭仔。唔太聞到汁/鰻魚香。坐低前店員就講明所有order要等20-30分鐘,當時我冇乜所謂,真建議餐廳可以喺門口貼大字報講定,唔係有客等完一輪先知又要再等,都咪話唔金首先叫左個鰻魚肝湯,望落好清,入面有一小粒鰻魚肝,飲落冇乜味,鰻魚肝食落似善字牌魚肉腸 (笑),唔太值得試之後就到燒鰻魚肝,拿,呢個就唔同勒,有肝既味道,比平時既膶軟滑d甘d,但近尾處理得麻麻,有d平時洗魚洗得唔乾淨既苦味,但前段係正常既最後就係鰻魚重 特大,橫掂都係兩個人share,呢個好似抵d。原條鰻魚上,唔係其他咁切開一件件燒,飯既鰻魚汁唔太平均,要食咁d鰻魚再撈底既飯。鰻魚汁偏淡口,鍾意濃既可以會差d。鰻魚食落骨有d多,而且唔夠油脂香,所謂既炭火燒亦唔夠,可能怕燒燶,令鰻魚少左份焦香整體而言,味道唔差可以一試,但冇野令我會特意再去食

鰻魚肝湯

燒鰻魚肝

鰻魚重  特大

整體而言,味道唔差可以一試,但冇野令我會特意再去食
鰻魚重  特大