餐廳: 聆渢咖啡廳
資訊:

2018-09-30 2846 瀏覽
今日係同男朋友嘅週年紀念日,男朋友book咗喺黃金海岸嘅晚市自助餐慶祝,我哋差唔多夜晚八點先嚟到,獲分配到室內嘅雙人位,然後我哋就即刻出動搵嘢食啦!呢度嘅食物種類都有好多例如前菜,沙律,海鮮,刺身,熱食,燒烤,喇沙,甜品,雪糕!我覺得呢度嘅熱食相對上冇咁吸引,所以我哋都冇乜點樣食到。一開始就當然係向海鮮入手啦,我哋食咗好多長腳蟹,仲有少量嘅海生蝦,青口同埋螺。呢度嘅刺身種類冇乜特別,都係三文魚,吞拿魚,八爪魚等等,所以我係冇試過嘅!然後就食咗好多用三文魚製成嘅菜式,款式都好特別,味道唔錯!之後試咗喺室外位置嘅燒烤,佢有明爐烏頭,同埋燒雞翼,另外仲有蒸氣海鮮,炸雪米池,喇沙,燕窩燉蛋白,仲有自助飲品汽水機,啤酒任飲添!甜品方面佢嘅選擇都唔少,我最鍾意就係佢嘅藍苺芝士蛋糕,另外仲有H字頭同埋D字頭嘅雪糕添,小朋友仲可以試佢嘅朱古力噴泉!順帶一提佢呢度做緊B duck 嘅主題,所以周圍都有B duck 嘅佈置裝飾架!個人認為呢度室內環境樓底矮, 所以都幾嘈㗎,如果秋涼或者冬天嚟食最好就坐室外啦!價錢方面佢而家做緊匯豐信用卡有七折優惠,折實每位大約$4xx,以自助餐嘅價錢黎講都唔算貴喇!

前菜

海鮮
長腳蟹

然後就食咗好多用三文魚製成嘅菜式,款式都好特別,味道唔錯!

三文魚菜式

蒸氣海鮮