2019-06-11 3074 瀏覽
早前晏就同女友出尖東行下,晚上要出席朋友既婚宴。 行過帝苑餅店,女友突然好溫柔咁問我,知唔知帝苑既甜品都幾出名架😶其實依條唔係一個問題, 我一定要答「見到就想食!我地而家立即去買番件試下」-就係咁,女友選擇左兩樣,分吃係士多啤梨🍓及青蘋果🍏造型蛋糕。 咁岩出面仲有枱,可以坐底慢慢食。 男人既角度,兩款既造型都幾cute既,但價錢當然略貴啦。 但公主👸🏻開心最難得,千金難買好心情。 士多啤梨慕絲質感配海綿蛋糕,質感幾輕盈,酸酸甜甜咁,又唔覺膩。 至於青蘋果🍏,內裡其實係芝士蛋糕,但勝在唔係好實既質感,同樣唔會太溜, creamy 質感帶芝士香及青蘋果的酸甜口味, 兩樣都唔錯