2012-11-02 6 瀏覽
大小姐話怕一個人齊參加薄餅局會悶,所以捉埋我速龍大少來陪佢,講真我從來食野唔寫野,頂多影兩下野fb下等人流下口水,不過大小姐話佢寫我都要倍佢寫,有無搞錯,明屈啦……算啦愛情是不能夠吃個包搞掂,開埋個account陪佢癲下,希望佢只係三分鐘熱度.聽搞手話阿廚大有來得係新葡京既乜乜意大利菜工作,咁我就即管睇下佢既水準,速龍大少要一人比兩人既錢,吃得唔好一定無面比。大小姐試炒魷魚,咁我就叫溫泉蛋啦,隻蛋滑到無朋,橙橙地色,同我屋企既意大利蛋有得揮,聽講係日本蛋,撈埋薯蓉吃認真一流喎,算大廚過到第一關。仲有餐包,都唔錯是自己做的,夠誠意,而件件都夠暖,吃完一籃店員又fill多籃,聽講平時要收$5咁話,今晚抵返晒。之後仲有幾款薄餅,大小姐話海鮮餅底好食,其實我覺得全麥餅仲正,又趣又香口,如過再加多些芝士就更加正。其他唔寫咁多啦,比分講下啦手造雲吞:有咬口值85分海鮮薄餅:海鮮材料焗完都唔韌,80分海膽意大利飯:好矜貴既海膽最煮,飯好鮮好吃,88分Tiramisu: 唔太甜,好香好滑,唔識打分,仲之好吃。仲面埋開瓶費,我地既香檳襯晒呢度既食物。總括都好好味。

其他唔寫咁多啦,比分講下啦
手造雲吞:有咬口值85分
海鮮薄餅:海鮮材料焗完都唔韌,80分
海膽意大利飯:好矜貴既海膽最煮,飯好鮮好吃,88分
Tiramisu: 唔太甜,好香好滑,唔識打分,仲之好吃。
仲面埋開瓶費,我地既香檳襯晒呢度既食物。

總括都好好味。