今次係我第二次食 Shaz Confections 嘅𝘾𝙧𝙚𝙥𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚。第一次係Sogo PopUp store 買,但佢當時係Sogo last day。真係食過番噚味,周圍搵。。。原来佢係北角有門店,仲以為佢係 ig  網店添🙈呢次生日,我減緊肥,但又想食生日蛋糕,一諗就諗到 Shaz Confections 嘅蛋糕,佢甜度適中,真係食多少少都唔覺肥呀,起碼過到我心理先😆我要咗個最細嘅 "玫瑰荔枝蛋糕" (Rose Lychee) 就算佢有好多cream,但一啲都唔 "流" ,荔枝同玫瑰嘅香味淡淡滲出嚟,大家都無互搶到味。Shaz Confections 唔止賣𝘾𝙧𝙚𝙥𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚,仲有甘納許法式蛋糕, Apple Tart , lemon tart, chocolate tart, scone。。。見Apple Tart , lemon tart賣相都幾吸引,$50 /2件都價錢合理,有買咗兩件。Lemon Tart 唔過酸,淡淡檸檬酸好開胃。Apple Tart 一片片蘋果,唔係乾蘋果,蘋果新鮮脆脆嘅口感。Apple Tart 輕微嘅酸酸, 都會令你開胃,令你滯。

2023-04-16
外賣自取