2016-08-10
呢排興小精靈遊戲,所以起元朗周圍走黎走去,行到咁上下到左YoHo town附近,真係累到要搵個地方hea下!行到呢一間望左餐牌,係食瑞士雞翼同三文治!呢間舖頭令我想起在首爾食issac愛吃三文治既那回憶!餐牌!細舖的內部環境呢個有粟米波菜既沙律!以前一直都不愛吃波菜,總覺得有彈菜青味,但是撈埋個沙津醬,甜甜酸酸咁,非常開胃!由於捉精靈捉到癲,行到熱騰騰的,所以都叫左杯薏米水消下暑,薏米的份量滿滿的,飲返淡,再咬下!老闆介紹左個新的三文治----流心牛肉三文治!點流心法呢?一分開三文治兩邊即刻見到芝士從中流出,好正唷!塊蛋加左牛肉碎粒,有點咸香,應該老闆連鹽都無落,用個牛肉黎調味,同埋芝士半融狀,又香,混埋一點都唔覺得乾,簡直唔需要混埋其他醬料食都很好味!食埋隻瑞士雞翼先!瑞士系列係即叫即做架,完全新鮮!一路食三文治一路等緊隻瑞士雞翼個陣,見到老闆聽到個熟客起電話order個瑞士全雞,我在旁見到個瑞士雞既出爐!佢煮雞翼都用秒計計時的,絕對唔會煮到老曬!最後,個蛋雜果沙津!好好味!蛋醬沙律配上菠蘿椰果,老闆話係店中好好賣既小食之一!另外一提,老闆店員非常nice!我自己一個去食野,都好擔心
波菜粟米沙津
薏米水
流心芝士牛肉三文治
瑞士全翼
雜果沙律
另外一提,老闆店員非常nice!我自己一個去食野,都好擔心店員望住我又唔出聲,好不自在!但是,佢地會介紹招牌小食俾我啦!每次送菜都專登由廚房走出黎,其實明明好近!完全對客人好好!好多時候,食飯都會看重服務員的態度,呢度絕對一讚!