2021-12-12 392 瀏覽
之前食左一次,見到好多好評所以好高期望,食完冇失望之餘仲好滿意,食物質素比起想像中更好!所以今次再黎食!屋企人都話好味,我仲飲曬啲湯添!呢度有得自己倒茶飲,啲茶勁好飲,唔係普通酒樓嗰啲。我飲左好多!!我呢兩次黎,食左糖醋排骨麵、雞絲粉皮、嫩雞煨麵、獅子頭麵、虎皮蛋(其實則係有一層好薄嘅炸衣嘅烚蛋,跟住有啲類似鹵水汁嘅嘢,加一條白菜仔)。呢四樣嘢我覺得糖醋排骨麵最抵,因為排骨份量好多,而且炸得好脆,同埋食到最後都唔會有一舊係啲皮淋曬,一路keep到好脆。佢啲調味好足,唔會話咬到裡面冇味。上面淋左啲汁,有少少似咕嚕肉嗰啲汁,我覺得超正!獅子頭麵都好正,裡面係勁juicy嘅!同埋好夠味,唔會得外面有味。非常滿意!!!食到後面,成個湯都會有獅子頭嗰啲肉碎味,啲湯會越來越濃,越來越好味!雞絲粉皮就份量有啲少,但係都係好味嘅。佢啲粉皮同出面嗰啲唔同,比較爽口,我覺得幾得意。見到有人嘅評價話「服務態度差」,我想話,店鋪得兩個人,一個係嬸嬸,另一個係婆婆,其實佢哋兩個都好忙,唔會服務得咁周到,但係整體都係有禮貌同埋親切,唔可以用「差」黎形容。

糖醋排骨麵、獅子頭麵
題外話/補充資料: 夜晚黎食,餐廳好暗,令人覺得好似冇咩期待。但係啲食物真係好高質,有一個好大嘅反差。
2021-12-11
糖醋排骨麵、獅子頭麵
  • 糖醋排骨麵,獅子頭麵