將軍澳Monterey 呢到真係有好多餐廳,今日去順便行下海濱再食野。見呢間勁多人食,成晏晝3點啲枱都仲full曬咁制。咁就一於試下啦!餐廳環境同播既音樂都係chill既,令人心情幾愉快😌見餐牌有OMN!PORK新豬肉我好奇想試下!於是嗌左個Omnipork salad $138, 一上枱見到個樣真係好似豬肉!食落亦都似!我完全想像唔到佢究竟係用咩整出黎架呢😂沙律有生菜,車厘茄,牛油果,洋蔥,紅蘿蔔絲,青瓜加上日式芝麻醬,呢個組合係一定好味既組合!Sauteed octopus & chorizo $139, 八爪魚同西班牙辣香腸都係我鍾意食既,2樣夾埋一齊我緊係要order la! 八爪魚食落完全唔會韌,辣香腸係切細粒撈左入啲醬到,成碟野都好好味,極速食完🤤Four seasons pizza $168, pizza底係薄既,薄薄的餅底鋪滿各種餡料,分量十足,食落脆口, 好味,I like it. Rib eye steak w/ fries $310, medium steak, 有少少overcooked左,邊邊位置有啲韌,但食落尚算juicy. 配既牛扒汁亦都唔會太濃味搶左牛味

餐廳環境同播既音樂都係chill既,令人心情幾愉快😌

見餐牌有OMN!PORK新豬肉我好奇想試下!

Rib eye steak w/ fries $310, medium steak, 有少少overcooked左,邊邊位置有啲韌,但食落尚算juicy. 配既牛扒汁亦都唔會太濃味搶左牛味。薯條好脆,好味。

Tiramisu $88, so yum! 夠香滑,加埋面頭啲可可粉食落又唔會太甜,恰到好處!👍🏻

Pink Piggy $62 / Sangria white $78
第一次飲sangria係white唔係Red! 好飲!大大杯!夠refreshing! Totally my kind of drink!!
成餐食到好滿足!呢到啲staff都好friendly!同客人有講有笑,氣氛真係唔錯!