睇住海景食烤魚,夫復何求😌位於尖沙咀海運大廈嘅「祥仔辣辣」,正正可以實現😙放工後約埋朋友食烤魚,再欣賞香港夜景,爽阿❣️.餐廳有一邊落地大玻璃,睇哂成個海景,夜晚撞啱時間仲可以睇幻彩詠香江🌃此外裝修帶點復古風,天花有吊扇,有幾分老香港感覺🇭🇰.🍴自選烤魚(江團魚)💰$368一份烤魚兩種滋味😋烤魚可有雙拼選擇,今次就揀咗「魔鬼地獄」&「金波羅酸辣」✨魔鬼地獄用上三種辣椒(印度魔鬼辣椒、中國魔鬼辣椒、普通辣椒干)🌶️揀咗小辣版,辣都可以接受😌辣中帶香,非常惹味🔥 金波羅酸辣用上自製金湯及菲律賓菠蘿,湯頭酸酸甜甜好開胃😋江團魚肉嫩肥厚,無乜骨啖啖肉🐟大大條食極都有咁😂烤魚內亦有芽菜、木耳、萵筍片及蓮藕片,夠晒足料👍🏻.🍴元氣九宮格💰$188上菜時記得拎定相機📸店員將水倒入中間嘅乾冰,做到煙霧離漫嘅感覺🌫️內有八款時令配菜,包括麻辣鳳爪、香辣一口牛舌、蒜泥拍青瓜雲耳、香辣山木耳、麻辣豬耳、蔥油紅海蜇伴萵筍等✨每款都可以試少少,開胃之選😚.🍴雪花肥牛卷💰$88吸收咗烤魚精華後,特別係魔鬼地獄湯底,肥牛非常惹味😍肥牛肥瘦適中,唔會太韌😛.🍴三國演義💰$58(半份)好搞笑嘅菜式名,其實係三色墨魚滑🦑有南瓜

🍴自選烤魚(江團魚)
💰$368

🍴元氣九宮格
💰$188
元氣九宮格

🍴雪花肥牛卷
💰$88
雪花肥牛卷

🍴三國演義
💰$58(半份)
好搞笑嘅菜式名,其實係三色墨魚滑🦑有南瓜、菠菜及原味,都幾爽彈,仲有粒粒墨魚口感🤓
三國演義

🍴冰天雪地
💰$168
食完烤魚,就嚟個打卡甜品📸非常精緻嘅青花瓷器皿,底下配以乾冰襯托,真係幾似打邊爐咁😂桂花冰粉配以士多啤梨及爆爆珠,食完辣嘢再整個冰涼甜品,即刻透心涼🧊旁邊仲有煙煙韌韌嘅黑糖糍粑,好滿足🥰
冰天雪地

🍹自柑墮落
💰$48
以金橘、檸檬、菠蘿和可樂調整,食烤魚解辣一流🤓加上檸檬菠蘿酸甜味道下,夏天飲好爽🧊
🍹菠蘿Me
💰$48
蜜瓜、菠蘿、梳打水組合而成,入口好香蜜瓜味🍈
元氣九宮格
雪花肥牛卷