2018-09-07 860 瀏覽
我係正宗無辣不歡既人但係香港想食一啲平平地又可以過下辣癮既地方唔多今次比我發掘到一間我想不斷encore既小舖- 川婆婆❤️❤️❤️川婆婆裡面無任何座位如果立食 位置亦只係夠兩至三個人但大熱天時都無阻我冒著大汗去食裡面既食材同麵底都可以自由配搭我同朋友一直係重型選擇困難癥患者揀左好耐先揀到🤣我就揀左雞肉 魚腐 牛百葉 加寬粉 中辣朋友就揀左 肥牛 墨魚丸 芋絲 加寬粉 小辣我地都加寬粉係因為寬粉夠吸辣😏一望到碗裏面既紅 麻辣控既我就開始興奮😈第一啖要試下個辣wowwwwww一開始係感覺到辣然後慢慢有麻既感覺 味道同外面賣得好貴既四川麻辣火鍋有得比❤️雞肉唔老 魚腐夠吸辣 而牛百葉最好食 佢具備左雞肉同魚腐既優點於一身寬粉比起火鍋店窄身 正常味道 但就係差係未夠吸味上面成碗嘢都好足料好多 夠做午餐或者晚餐🙈超快咁我就好享受咁食完 但我朋友叫左小辣 因為覺得太辣 所以食得好慢自問我朋友都算食到少少辣ga🙈所以如果對自己食辣無太大信心既人第一次試可以試左bb辣先順帶一提 裡面既姐姐們都有啲燜ga 所以大家要有心理準備不過 因為太適合鍾意食辣既我 我都會去encore😏😈😈
我係正宗無辣不歡既人
但係香港想食一啲平平地又可以過下辣癮既地方唔多