2022-01-05 614 瀏覽
電視同埋米線關注組都有見過的米線,有時間就趁順路黎食下。 個湯底只得一種,無得揀,只有揀辣度。姐姐有溫馨提示,辣度偏辣。但我都係低估左佢既辣度,高估自己的能力,揀左小辣(廢j:食開10小) 我應該要揀肉碎辣。 我唔知係太辣令我試唔到酸辣湯底既酸,定本身湯底酸味唔出,反正一路流鼻涕一路食。 湯底可能係因為我揀錯辣度,所以覺得得辣味,無酸味。 而配料就有讚有彈。冬菇厚肉入味,甜味喺個酸辣湯到突出,推薦!雞絲,唔明點解出名,撕得好細好碎,撈埋湯米線完全無咬口,食唔到佢既存在。腩肉煮得夠腍同入味,都唔錯,唔會食都一嚿肥膏甘。至於螺旋藻,我覺得冇乜特別,佢唔索湯,有啲似海帶紫菜甘。如果要等位,我就唔會排隊食,如果冇乜人嘅話我會試吓肉碎辣既。
電視同埋米線關注組都有見過的米線,有時間就趁順路黎食下。

皇牌米線(小辣)加冬菇

湯底可能係因為我揀錯辣度,所以覺得得辣味,無酸味。