今日去筲箕灣坐小巴去沙灘玩,熱都爆...行下行下見到咖喱,正喎!~仲要男人話恒河咖喱吾錯好味道,因而我地4個一齊去食個午餐先再坐小巴入 去。去到都有一半人坐係度食,位置比較迫左少少同待應都少,所以叫野食都要不停找人黎。我地4個人叫左3個餐,每個都係$50左右都抵(有湯,咖喱, 飯/2片薄餅,飲品)。今次叫左羊,牛和雞,仲有大中小辣選擇,當然食辣的我們叫左2個中辣和試一試個大辣黎挑戰下!~啤酒只有青島純生細枝裝,叫了2枝夠皮...(因為咖喱太辣了)湯係類似薯仔湯的東西,偏甜,飲落吾錯,但一定記得吾好飲晒,因為要留之後解辣用!!!咖喱3款都好入味,肉不硬,香料足夠所以香口又有不同層次的味道!~正!! 但大辣有少少苦味,但食左一口之後味覺仲KEEP到耐個辣度。所以都係中辣最好味!~飯/2片薄餅,飯竟然有少少咸味,好味道。而2片薄餅有原味和䓤選擇,最後我們每款要一片,有咬口之餘包味重,而2片薄餅底部有少少燶,好脆口, 好好味,推介!!飲品都係咖啡奶茶果類,味道正常。以$50左右有這個質素的咖喱午餐十分抵食,只係待應同位置就一般。

羊,牛,雞
原味和䓤薄餅
飲品都係咖啡奶茶果類,味道正常。

2015-06-06
羊,牛,雞