2021-06-08 1133 瀏覽
如標題~ 如果你地想食辣 我都幾推介呢間 😂😂事緣我點左麻辣中辣 個鍋一黎到 剩係聞都逐親😅 (平時我譚仔食2小辣,大家可以比較下) 湯底入面有豆腐 索哂湯既味 好過癮🤣🤣 個湯底都好台灣麻辣味 些少藥材味 另一邊湯底點左酸菜白肉,好開胃既湯底, 入面仲有白肉同薯粉 係餸未黎之前可以食住先哈哈 打得邊爐都好肚餓咖啦😋叫左一揸 金桔檸檬蜜 同烏梅汁 前者唔好飲 甜得黎個味好假 後日就好好飲 酸酸甜甜咁好開胃 😚 索湯之選:響鈴 另拌左一碟甜酸汁 不過我地就無食 因為落左辣湯 已經好重味😂 呢款響鈴好脆身 浸落湯3秒就夠哂~ 好味 唔記得叫左邊隻牛😂😂😅😅 放落辣湯仲食到牛既鮮味 幾唔錯😚豚肉就屬於肥既豚 ~ 咬落好爽口 配酸菜湯 仲食好好濃豬味 推介推介🥰自家製手打丸 ~ 包括 芝心,香菇貢丸,蝦,花枝同埋豬肉丸 5款都好好食 好彈牙~ 尤其是芝士爆醬丸 一咬菇去 爆哂d芝士出黎 好香濃😍😍😍食辣點少得墨魚滑 ! 雙拼埋黑松露滑 兩隻都超級爽口 好滑好彈牙! 芋片 煮左成15分鐘 都唔會散開 咬落去仲好實肉 同好香芋頭味 推介🥰🥰 另外點左個熟食: 酒糟豬肉 (你唔想凍食 可以放落湯

叫左一揸 金桔檸檬蜜 同烏梅汁
前者唔好飲 甜得黎個味好假
後日就好好飲 酸酸甜甜咁好開胃 😚

唔記得叫左邊隻牛😂😂😅😅 放落辣湯仲食到牛既鮮味 幾唔錯😚

自家製手打丸 ~ 包括 芝心,香菇貢丸,蝦,花枝同埋豬肉丸

另外點左個熟食: 酒糟豬肉 (你唔想凍食 可以放落湯浸浸) 當所有野都熱辣辣既時候 有個凍盤 會顯得特別好食😂😂😂 酒同豬肉既味道好重 雖然少少貴 因為得4塊😅😅

另外點左薯粉,魚皮,水餃同韭菜餃 都正常發揮😄😄

4個人總共埋單1361 雖然價錢唔算好平 但4個女仔都飽住走 仲食剩左少少餸😂😂😅

下次想食麻辣火鍋 都會想再返黎😍

最後會一人送一杯腐竹雞蛋糖水既沙冰~ 好透心涼 用黎完結呢餐火鍋 簡直係完美🥰

2021-05-19