2017-11-17 1585 瀏覽
放左學,想搵間cafe 坐下傾下計同學係呢間cafe 常客就帶我地試下!餐廳位於斜坡唐樓店舖好細,一入去就係open kitchen 地下有四五個bar table 位望落坐得唔太舒服上面仲有個閣樓大概都可以坐到10個人坐得較地下舒服少少Cafe 店入面都有好多微細既裝飾睇得出老闆既心機!當日啱啱撞正lunch hour 所以可以叫lunch setLunch set 全部都係pasta 如果唔啱,可以a la carte 的最後我地叫左兩個lunch set 同signature croissant 兩個croissant 唔同味,分別係cream cheese, 同custard牛角包脆,微熱兩個都好好味個人鐘意mustard 多啲啡菇正常Lunch set:black truffle mushroom linguine $88配上蘑菇湯杯子好精緻,不過略嫌細杯左少少意粉軟硬度適中不過不失Prawn linguine in tomato sauce $94配上蘑菇湯幾開胃,蝦都算爽既咖啡拉花幾靚野飲水準唔錯生命無價如果得閒就去呢個”避世”cafe hide out !放鬆一下好好享
放左學,想搵間cafe 坐下傾下計
同學係呢間cafe 常客
就帶我地試下!

餐廳位於斜坡唐樓
店舖好細,一入去就係open kitchen
地下有四五個bar table 位
望落坐得唔太舒服
上面仲有個閣樓
大概都可以坐到10個人
坐得較地下舒服少少

Cafe 店入面都有好多微細既裝飾
睇得出老闆既心機!

當日啱啱撞正lunch hour
所以可以叫lunch set

Lunch set 全部都係pasta
如果唔啱,可以a la carte 的

兩個croissant 唔同味,
分別係cream cheese, 同custard
牛角包脆,微熱
兩個都好好味
個人鐘意mustard 多啲
啡菇正常

配上蘑菇湯
杯子好精緻,不過略嫌細杯左少少
意粉軟硬度適中
不過不失

配上蘑菇湯
幾開胃,蝦都算爽既

咖啡拉花幾靚
野飲水準唔錯

生命無價
如果得閒就去呢個”避世”cafe hide out !
放鬆一下
好好享受生活