2022-01-07 163 瀏覽
📍「.TAPS」- 西貢今次食食食之旅黎到西貢😌西貢開咗好多cafe,難得入嚟梗係要試試佢😎📷餐廳座位唔算多,但都算闊落,咁岩我哋係平日嘅下午茶時間去,所以無咩人🤣Cafe裝修充滿日式風味,感覺幾舒服☺️Cafe採取自助模式,要去前台Order & Pay 💰 🍴煙三文魚配黑麥麵包伴火箭菜、乳酪芝士及檸檬💰HK$82✨推薦指數:6/10擺盤幾靚,色彩繽紛,麵包上有乳酪芝士碎,吸引🤤煙三文魚正常發揮,火箭菜幾新鮮,黑麥麵包有烘過,配上香濃嘅乳酪芝士同煙三文魚好夾好Fresh😋比較令我印象深刻係佢嘅乳酪芝士幾特別,一粒粒有咬口,不過整體份量偏少🥲👧🏻都唔多夠飽🤣🍴煙肉紐倫堡香腸配日本流心蛋蕎麥麵💰HK$62✨推薦指數:5/10煙肉正常發揮,香腸彈牙香口,流心蛋唔算流心,蕎麥麵都係正常發揮😇可惜份量比較少,只係得一塊煙肉、一條香腸、一隻流心蛋,食完👦🏻完全唔夠飽🤣👦🏻👧🏻💬整體來講呢間嘅份量都係偏少,適合小鳥胃/輕食嘅人,性價比較低🤐推薦度:👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰/5
📍「.TAPS」- 西貢

今次食食食之旅黎到西貢😌
西貢開咗好多cafe,難得入嚟梗係要試試佢😎

🍴煙三文魚配黑麥麵包伴火箭菜、乳酪芝士及檸檬
💰HK$82
✨推薦指數:6/10
擺盤幾靚,色彩繽紛,麵包上有乳酪芝士碎,吸引🤤

🍴煙肉紐倫堡香腸配日本流心蛋蕎麥麵
💰HK$62